/ nyomtatás

Kedves Diákok, Szülők!

Az idei évben is meghirdette a munkaügyi központ a diákmunka programot az települések számára. Ahogy eddig minden évben, úgy az idén is részt szeretnénk venni benne, mint önkormányzat. De ez nélkületek, diákok nélkül nem fog menni! Jelenleg az érdeklődés felmérésének stádiumában járunk. Ezért kérlek Benneteket, hogy az alábbi információk alapján döntsétek el, hogy van- kedvetek részt venni az idei foglalkoztatási akcióban.

Legfontosabb információk

- A program június 18-tól augusztus 31-ig tart, maximum napi 6 órányi munkát lehet végezni

- A bruttó bér egy teljes hónapra 103.500 Ft a szakképzettséget nem igénylő munkáknál. A szakképzettséget igénylőknél pedig 135.375 Ft.

- Csak a 16-25 év közötti nappali tagozatos jogviszonnyal rendelkező diákok vehetnek benne részt

- Csak az vehet részt a programban, aki előzetesen regisztrálja magát a munkaügyi kirendeltségen.

- Egy diák annyi ideig vállal munkát, ameddig szeretne. De a jelentkezéskor kérünk mindenkit, hogy jól gondolja át a nyári programját, mert az önkormányzatunk csak úgy tudja alkalmazni, ha korrekt módon betartja a jelentkező a vállalt időszakot.

- Amikre várunk jelentkezőket: 1. könnyű kertészeti munka, 2. önkormányzati általános segédmunka (fűkaszálás, segédkezés az épületfelújításoknál, segédkezés a sportlétesítményeknél, segédkezés az önkormányzati programoknál), 3. hivatali adminisztrációs munka

Hogy miért javaslom azt, hogy legalább pár hetet eltöltsetek nálunk? Egy kis zsebpénzt kereshettek a nyaraláshoz, amivel a szüleiteket is tehermentesíteni tudjátok és nagyobb szabadságra tehettek szert. Szakmai tapasztalatot is szerezhettek. De, ami véleményem szerint a legfontosabb: dolgozhattok a saját településetek fejlődéséért, s még meg is fizetnek benneteket (még ha a fizetés nem is lesz angliai szintű).

Ha érdekel, vagy csak kérdésed van, akkor jelezd! Örömmel várunk Benneteket!

Üdvözlettel,

Csete Krisztián
polgármester