/ nyomtatás

Ovijudo

Miért jó a gyerekeknek?
 
A gyerekekről köztudott, hogy már az első lépéseiket sok-sok esés övezi. Hol nagyobbakat, hol kisebbeket puffanva tanulják meg a felegyenesedett járás fortélyait. Nem változik ez később sem, minél stabilabban járnak, annál jobban meg akarják hódítani az univerzum minden egyes szegletét, a gravitáció pedig keményen küzd azért, hogy ezt ne tehessék meg.
 
A judós gyerek pedig megtanulja, mégpedig készség szinten, hogyan essen úgy, hogy ne törje össze magát. Az ovijudo mindemellett fejleszti koordinációs- és koncentrációs-képességet, a vázizomzatot, ennek hála javítja a tartást. Formálja a személyiséget, és megtanít küzdeni, és megvédeni magunkat.
 
Miért jó a szülőknek?
 
Mert gyermekeik ellenőrzött körülmények között, szakképzett edző kezei között tanulják meg, hogyan használják testüket. Mindemellett erősödik testtudatuk, fegyelmezettebbé válnak, és fejlődik a csoportban való működésre való hajlamuk.
 
A szülő biztonságban tudhatja gyermekét mind a foglalkozás ideje alatt, mind a későbbiekben, hiszen a gyermeknek koordinálttá válik a mozgása, illetve megismeri saját képességeit és határait is.
 
A gyerekek az 1 órás edzés alatt biztosan elfáradnak, szemben esetleg a játszótéri mókázással, hiszen nem csak testileg vannak leterhelve, hanem szellemileg is elfáradnak. A torna ideje alatt figyelmet kell fordítaniuk a feladatok végrehajtására, és a koordinált mozgás létrehozására.
 
Fejlesztésre kerülő területek:
 
Testtudat erősítés
Baleset megelőzés
Jobb és bal agyfélteketét összehangoló mozgások
Téri tájékozódás és egyensúly fejlesztése
Reflexkorrekció
Természetes és alapvető mozgásminták gyakorlása
Figyelem fejlesztése
Japán tradíciók megismerése
 
Ráadásul a sok-sok nevetés és mókázás mellett fegyelemre és tiszteletre tanítjuk a felnövekvő generációkat.
 
Az oktatás október 17-én kezdődik 15.30-kor a csóri óvodában. Főleg az 5-8 éves korosztályt várják. A részleteket az első alkalommal lehet majd megbeszélni Szolnok István edzővel.