/ nyomtatás

Csóri Alkotó Közösség

Csóri Alkotók Közössége , azaz CS.A.K.
 
A CSAK egy alulról szerveződő, 2008-ban helyi kezdeményezésként létrejött egyesület, mely azzal a céllal alakult, hogy Csór közösségi életét színesebbé, aktívabbá, sokoldalúbbá tegye. Ezen célok érdekében az alábbi feladatokat végezzük: az önkormányzat munkájának szakmai segítése; Csór kulturális életének fellendítése, programok szervezése, Csór lakosságának összefogása a közösségi célok megvalósításának érdekében; Csór természeti értékeinek védelme és propagálása; Csór hírnevének öregbítése, az itt élő lakosság véleményének megismerése, feldolgozása.

Rendezvényeink erősítik a helyi társadalmi kohéziót, emellett tartalmas, kulturált kikapcsolódási lehetőséget jelentenek a fiatalok és idősebbek számára is.

Szervezetünkben jelenleg nincs bejelentett alkalmazott, mind a tisztségviselők, mind a tagság társadalmi munkában végzi tevékenységét. Alulról szerveződő, helyi közösség révén a munkamegosztás kinek-kinek az alapszakmája, készségei, a rendelkezésre álló szabadideje mentén történik.

2008 óta hagyománnyá vált éves programjainkat (Magyar Kultúra Napja, falubálok, falutakarítás és virágosítás, gyermek kézműves programok, játszóház, amatőr olimpia és egyéb sportversenyek, túraprogramok, majális, Csukafesztivál szüreti mulatság, Mikulás-ünnepség, falukarácsony) együttműködő partnereinkkel (önkormányzat, nyugdíjas egyesület, iskola, óvoda) közösen szervezzük.

Célunk, hogy a falu teljes lakossága, gyerekek, fiatalok, családosok, nyugdíjasok számára kínáljuk programokat, kikapcsolódási, művelődési lehetőséget, illetve bekapcsolódási pontot a helyi közösség építésébe. A szociálisan rászoruló helyi lakosok életkörülményeit több ízben adománygyűjtéssel, bolhapiac szervezésével próbáljuk javítani.

2014-2015 az Egyesület megújulásának időszaka volt. Számos új tag csatlakozott csapatunkhoz, kicserélődött a vezetőség, a tisztségviselők. Átalakítottuk (az új jogszabályi környezetnek megfelelően) alapszabályunkat és működésünket is. Célunk, hogy a korábbi tevékenységek újraélesztése, fejlesztése mellett új célokat valósítsunk meg.

Vezetőségi tagok:
  • Az egyesület elnöke: Bódis Veronika - 06305361648
  • Elnökhelyettes: Ari Orsolya - 06304072893
  • Titkár: Vincze Tibor: 06202959113

Az megújult egyesület tevékenysége, megvalósított programjaink 2015- ben:

Szokásos éves programjaink mellett 2015-ben két rajzpályázatot (húsvéti és advent) hirdettünk. Életre hívtunk több hagyományteremtő ünnepet: Kemence-ünnep, Gyereknap, az I. Csóri Káposztafesztivál, Márton napi felvonulás.

Sikeres adománygyűjtő kampányunk segítségével a községi temetőben 2016-tól lélekharang segíti majd a méltó búcsút, a harang elkészítése jelenleg zajlik.

A helyi játszótérre két épített játékot és bárki számára használható homokozó-játékokat helyeztünk ki.

A nyáron részt vettünk a lengyel-magyar testvér-települési találkozó programjainak szervezésében.

Az adventi időszakban minden hétvégére programokat, „cipősdobozos” adománygyűjtési akciót szerveztünk a helyiek számára.

Céljaink 2016-ban:

2016-ban éves, rendes eseményeink mellett a két nagyobb rendezvény (Kemenceünnep és Káposzta-fesztivál fejlesztését tervezzük, hintával bővítjük a közösségi játszóteret, illetve ifjúsági klubot alakítunk ki, részt veszünk a falu virágosításában és megpróbálunk anyagi és technikai segítséget nyújtani az óvoda játszóterének felújításához..

Szervezetünk számlaszáma: 10400889-50526785-75751003
Bármilyen támogatást elfogadunk céljaink megvalósításához, legyen az tárgyi, vagy anyagi jellegű.

Részletes programtervünket itt megtekintheti:

Éves programterv 2016

Február 6.     Iskola bál
Február 12. (péntek)     Valentin napi disco
Március 6.     Téltemető (Kiszebáb égetés)
Március 15.
Március 19.     Húsvétváró nap ( Alkotó ház, Tojásbütykölők, Ügyességi játékok)
Április 11.    Költészet Világnapja (óvoda, isk., CSAK, Nyugd.)
Május 1.     Májfa állítás
Május 15.    Madarak, fák napja , Csór madara 2016 Project, fa ültetés
Május 29.     Májfa kitáncolás- Gyereknap- Kemence ünnep
Szeptember 3.    Falunap( önkormányzat)
Szeptember 24.     II. Káposztafesztivál
Szeptember 30.    Idősek, Zene világnapja (ovi, isk., CSAK)
Október 1.    Esőnap-II.  Káposztafesztivál
November 11.    Márton napi felvonulás, Retrodisco
November 27.    I. Advent
December 4.    II. Advent
December 11.     III. Advent
December 17.     Karácsonyváró nap
December 18.    IV. Advent