/ nyomtatás

Gyermekszületési támogatás

Tisztelt Lakosság!


Csór Község Önkormányzat Képviselõ-testülete 2024. február 29-i ülésén döntött arról, hogy a 2024. évtõl az újszülöttek és családjuk részére születési támogatást kíván biztosítani.
A gyermekszületési települési támogatás az újszülött gyermeket saját családjukban nevelõk részére, kiadásaik mérsékléséhez nyújtott egyszeri ellátás. A támogatást a 2024. január 1-jét követõen született gyermekekre igényelheti az a szülõi felügyeleti jogot gyakorló szülõ, akinek gyermeke Csór településen lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és a család életvitelszerûen a község közigazgatási területén él. A támogatásra irányuló kérelmet a gyermek születését követõ 3 hónapon belül nyújthatja be a szülõ. A születési támogatás összege egyszeri 30 000,- Ft, amely DM vásárlási utalvány formájában kerül kifizetésre a kérelmezõ részére.
A támogatás részletszabályait Csór Község Önkormányzat Képviselõ-testületének a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról és a települési támogatásokról szóló 4/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete szabályozza, mely a következõ linken megtekinthetõ: https://or.njt.hu/eli/v01/727376/r/2022/4
A most itt is közzétett, kitöltendõ kérelemnyomtatvány szintén letölthetõ a megadott linken.

K É R E L E M SZÜLETÉSI TÁMOGATÁS IRÁNT
a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról és a települési támogatásokról
szóló 4/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelet – 2. Melléklet