/ nyomtatás

Bevezető

 
A csóri települési értéktár honlapját a Csóri Települési Értéktárbizottságon keresztül Csór Község Önkormányzata működteti. A honlap a település értékeit mutatja be. Összetétele összhangban van a településen elhelyezett, a települési értékeket bemutató tájékoztató táblákkal. A menürendszer az értékeket egy a faluban bejárható útvonalra fűzi fel. A felkínált útvonalat a mellékelt térkép is mutatja. A településen elhelyezett táblák is ezt a rendet követik. Az értékek számozása a faluban kihelyezett táblák sorszámaival azonos. A térképen megjelölt helyeken információs táblák tájékoztatnak a helyi értékekről. Természetesen – egyénileg – ettől eltérő útvonalakon is be lehet járni a bemutatott értékeket.
A tartalom összeállítását Csór Község Önkormányzata, valamint a Földművelésügyi Minisztérium támogatta a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt, HUNG-2016 kódjelű pályázat keretében.
Az archív felvételek Kisari Sándorné hagyatékából, illetve az Értéktárbizottság által felkutatott és számára az értékek bemutatása céljából átengedett helyi fényképgyűjteményekből származnak. A közgyűjteményekben őrzött dokumentumok, térképek forrásait megjelöltük.
 
A megjelenő tartalmak szakmai összetételéért az Értéktárbizottság felel. Az értékek leírását és a képanyagot összeállította: Hári Gyula. A munkában közreműködött: Banizs Károly, Csehi Sándor, Csete Krisztián, Hári Levente, Hári Tünde, Hollósi Györgyné, Horváthné Langenbacher Mária, Kecskeméti Attila, Müllnerné Paitli Éva, Szabó Csaba, Szántay Balázs.
 
CSUKA (CSÓRI CSUKA CSÁRDA) NEDECZKY-KASTÉLY RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOM volt Somssich-kastély TEKE volt uradalmi magtár és a paraszti magtárak Málnagyár Szőlészet, borászat. A Baglyas szőlőhegy 9 TEKE 10vojl 11Máln 12Szől 13TEKE 14vojl 15Máln 16Szől 13TEKE 14vojl