/ nyomtatás

Orvosi rendelõ energetikai korszerûsítése Csór településen

 

 

 

 

 

 

A kedvezményezett neve: Csór Község Önkormányzat

A projekt címe: Orvosi rendelõ energetikai korszerûsítése Csór településen

A szerzõdött támogatás összege: 34 437 720,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Projektünk célja Csór Község Önkormányzatának tulajdonában és üzemeltetésében levõ Orvosi rendelõ épületének korszerûsítése, és a fûtési energiaigény csökkentése.

Az épület szerkezetét tekintve hõtechnikai szempontból elavultnak tekinthetõ, nem hõszigetelt, a nyílászárók nem korszerûek, így energiahatékonysága nem mondható jónak. A projekt keretein belül homlokzati és padlásfödém szigetelés, valamint nyílászáró csere történik, csökkentve az épület hõveszteségét. A fûtési rendszer korszerûsítése és a projektarányos akadálymentesítés is megvalósul az épületekbe való akadálymentes bejutás és egy akadálymentes mosdó kialakításával.

A fejlesztéssel várhatóan elérhetõ az épület költséghatékony fûtése, ezáltal a fenntartási költségek csökkenése. Fontos szempont az ott dolgozók és az orvosi rendelõt látogató lakosság komfortérzetének növelése, valamint a nyilvánosság tájékoztatása által a lakosság környezettudatos gondolkodásának fejlesztése. A projekt környezetvédelmi hatásaként említhetõ, hogy az üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentésével elõsegíti a fenntartható fejlõdést.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.

A projektazonosító száma: TOP-3.2.1-16-FE1-2017-00012