/ nyomtatás

Orvosi rendelő energetikai korszerűsítése Csór településen

 

 

 

 

 

 

A kedvezményezett neve: Csór Község Önkormányzat

A projekt címe: Orvosi rendelő energetikai korszerűsítése Csór településen

A szerződött támogatás összege: 34 437 720,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Projektünk célja Csór Község Önkormányzatának tulajdonában és üzemeltetésében levő Orvosi rendelő épületének korszerűsítése, és a fűtési energiaigény csökkentése.

Az épület szerkezetét tekintve hőtechnikai szempontból elavultnak tekinthető, nem hőszigetelt, a nyílászárók nem korszerűek, így energiahatékonysága nem mondható jónak. A projekt keretein belül homlokzati és padlásfödém szigetelés, valamint nyílászáró csere történik, csökkentve az épület hőveszteségét. A fűtési rendszer korszerűsítése és a projektarányos akadálymentesítés is megvalósul az épületekbe való akadálymentes bejutás és egy akadálymentes mosdó kialakításával.

A fejlesztéssel várhatóan elérhető az épület költséghatékony fűtése, ezáltal a fenntartási költségek csökkenése. Fontos szempont az ott dolgozók és az orvosi rendelőt látogató lakosság komfortérzetének növelése, valamint a nyilvánosság tájékoztatása által a lakosság környezettudatos gondolkodásának fejlesztése. A projekt környezetvédelmi hatásaként említhető, hogy az üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentésével elősegíti a fenntartható fejlődést.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.

A projektazonosító száma: TOP-3.2.1-16-FE1-2017-00012